قوانین ساخت هتل در مازندران | در هر شهری به خصوص شهرهایی که هر روز پذیرای مسافران زیادی است؛ وجود حداقل یک هتل، هتل آپارتمان یا اقامتگاه موقت ضروری به نظر می رسد. البته معمولا در شهرهایی که از اماکن گردشگری و توریستی محسوب می شوند؛ این نیاز بیش از سایر شهرها احساس می شود.
از این گونه شهرها و مناطق دیدنی در کشور ما کم نیست. بنابراین احداث هتل در شهرهایی که مسافر فراوانی دارند؛ یک روش کسب درآمد عالی به نظر می رسد. احتمالا شما نیز که در حال مطالعه این نوشته هستید؛ چنین سودایی در سر دارید و مطلع شدید که جهت راه اندازی چنین مراکزی به دریافت مجوز تاسیس هتل احتیاج دارید.
هتل توریستی ایران
یک هتل استاندارد دارای چه ویژگیهایی است؟
هتلها اصولاً باید حداقل دارای یک طبقه زیر همکف، یک طبقه همکف و یک طبقه روی همکف داشته باشند. طبقه زیر همکف معمولاً به رستوران، فست فود، لاندری، تأسیسات و انباری اختصاص پیدا میکند.
طبقه همکف نیز باید شامل لابی، کافی شاپ، نمازخانه مردانه و زنانه، سرویس بهداشتی، بخش اداری، اتاق استراحت و رختکن کارمندان، سالن آمفی تئاتر، اجتماعات، سالن ورزشی و … باشد. طبقههای بالای هم کف نیز به اتاقهای مختلف مخصوص اقامت مسافران را در بر دارد. در طبقه پشت بام نیز در هتلهای ۵ ستاره به بالا به ساخت روف گاردن، استخر، کافی شاپ و … اختصاص پیدا میکند.
قوانین ساخت هتل در مازندران
مجوز تاسیس هتل توسط چه ارگانی صادر میشود؟
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در خصوص اخذ مجوز تاسیس هتل، مهانپذیر، مرکز اقامتی جوانان یا پانسیون، تفرجگاه یا اردوگاه گردشگری، دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، مناطق نمونه گردشگری، هرگونه اقامتگاه که به آنها تاسیسات گردشگری گفته میشود؛ باید از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدام به اخذ مجوز نماید.
مراحل اخذ مجوز تاسیس هتل
درخواست کتبی متقاضی حقیقی یا حقوقی در خصوص دریافت جواز تاسیس باید به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانی که در آن قرار دارد؛ تحویل داده شود.
بدون شک شما محلی را جهت احداث هتل یا اقامتگاه در نظر دارید که این محل باید توسط کارشناسان سازمان مورد بررسی قرار بگیرد.
در این مرحله باید مدارک اولیه ارائه شود که شامل سند مالکیت و کروکی و آدرس دقیق محل هتل است. این مدارک در کار گروه گردشگری بررسی می شوند و نتیجه به مسئول پرونده ابلاغ می شود. لازم است که از چندین ارگان مرتبط استعلام به عمل بیاید که هر یک از این استعلامات به همراه دلیل ذکر می شود.
- شرکت آب منطقه جهت رعایت هرگونه حریم دریا، رودخانه و سد و کانال های مختلف کشاورزی.
- شرکت نفت و گاز در خصوص رعایت حریم خطوط انشعابات نفت و گاز.
- برق منطقه و شرکت توزیع برق در مورد رعایت حریم برق فشار قوی و تامین برق مورد نیاز پروژه.
- منابع طبیعی و محیط زیست در خصوص رعایت نمودن محدوده های جنگلی و اراضی ملی و مسائل زیست محیطی.
- میراث فرهنگی به دلیل رعایت حریم بافت های قدیمی و تاریخی موجود در محل.
- امور اراضی جهت کاربری یا کشاورزی بودن زمین.
- شهرداری در مورد اینکه زمین در محدوده شهری در موقعیت قابل قبولی قرار داشته باشد.
- اداره آب و فاضلاب
- ادارات راه و ترابری در مورد رعایت حریم راه های اصلی و فرعی.
اقدامات پس از اخذ مجوز تاسیس هتل
پس از اخذ جواز تاسیس هتل به متقاضی حقیقی یا حقوقی یک مهلت ۶ ماهه داده می شود که نقشه های معماری هتل را بر اساس ضوابط سازمان میراث فرهنگی تهیه کند. نقشه های مذکور در پس از بررسی و تصویب ابلاغ خواهند شد.
پس از تصویب نقشه ها توسط سازمان این موضوع به شهرداری یا بخشداری جهت موافقت با ساخت هتل ابلاغ می شود؛ در صورت تایید متقاضی می تواند جهت اخذ پروانه ساختمان و مجوز ساخت نیز اقدام کند.
در این مرحله یعنی پس از اخذ مجوز تاسیس هتل شخص دارنده موافقت نامه اصولی یا جواز تاسیس، قادر است؛ جهت اخذ تسهیلات بانکی نیز اقدام کند. البته همانطور که گفته شد؛ این امر پس از صدور مجوز، تایید نقشه های معماری و تامین حداقل ۲۰ درصد از سهم آورده می باشد. منظور از سهم آورده سرمایه گذاری شخصی خود متقاضی پیش از درخواست جهت دریافت تسهیلات است.
قوانین ساخت هتل در مازندران
طراحی هتل
هتل دو و سه ستاره مبلغی حدود ۱۵۰ میلیارد هزینه بر خواهد بود. البته لازم به ذکر است که شرایط تاسیس هتل سنتی کاملا متفاوت است زیرا از دکوراسیون داخلی و خارجی، نمای بیرون و داخلی، نوع سرویس دهی و … کاملا متفاوت می باشد. ضمن اینکه شرایط تاسیس مسافرخانه نیز کاملا فرق میکند چون در مسافرخانه شما دیگر خدمات ویژه و یا هر نوع سرویس دیگری که مانند هتل پنج ستاره یا مراحل ساخت هتل کمتر را نخواهید داشت اما در مقابل باید قواعد دیگری را رعایت کرد که در این مطلب هتل سازی نمی گنجد.
مراحل کلی طراحی هتل
- طراحی کانسپت
- طراحی نقشه معماری
- طراحی نقشه های سازه، تاسیسات برق و مکانیک
- طراحی نما
- طراحی محوطه و فضاهای عمومی
- طراحی دکوراسیون داخلی هتل
- طراحی مشاعات و فضاهای رفاهی
سرمایه لازم برای احداث هتل
هزینه ساخت هتل قاعدتا با متراژ گفته شده ابتدا باید از سرمایه کافی برخوردار بوده و بعد اقدام به احداث و ساخت هتل شود چرا که یکی از مشاغلی است که در ابتدای کار با انواع و اقسام موارد کوچک و بزرگ رو به رو خواهند شد و تمامی اینها نیازمند سرمایه اولیه بالا است تا بتوانند بعد از احداث و راه اندازی آن سرمایه خود را بازگردانند و سپس به سوددهی برسند. در واقع میزان سرمایه لازم برای هر کاری مراحل ساخت هتل و راه اندازی یک کسب و کار نیازمند این است که از مقدار پول اولیه خود اطمینان داشته باشید.
قوانین ساخت هتل در مازندران
چه شهرهایی برای ساخت هتل مناسب هستند؟
مسئله اصلی برای ورود به صنعت گردشگری و هتلداری، انتخاب منطقه آن است. پاسخ این سؤال در شرایطی که کشور ایران دارد بسیار آسان است. در مناطقی باید به ساخت هتل اقدام شود که گردشگر و اقامت چندین روز در آنها صورت میگیرد. در این بین شهرهایی هستندکه مسافران تفریحی تجاری و ورزشی دارند.لذا برحسب نوع اقامت مسافرین و نوع هتل باید با طراحی خاص صورت گیرد.
به طور کلی در بحث طراحی هتل این بخش ها را می بایست طراحی و اجرا نمایید. مسلماً طراح هتل شما اگر درست انتخاب شود قطعاً از تجربه و خلاقیت خود برای بهبود کیفیت فضاها و بالا بردن راندمان معماری استفاده خواهد کرد. پیشنهاد می دهیم با چند مشاور خبره در این زمینه صحبت نمایید.
استاندارد های روز جهان را در طراحی هتل مطالعه نمایید و برای طراحی ساختمانی زیبا و کارآمد که هدف مراحل ساخت هتل آن کسب درآمد است از افراد و گروه های متخصص استفاده نمایید.شما می بایست کلیه فضاها را بر اساس استاندارد های جهانی در طراحی هتل و خلاقیت در جانمایی فضاها طراحی نمایید.
هرچه فضاهای مختلف. با متراژ های صحیح طراحی شده باشند بیشترین رضایت مندی نزد مشتریان و مسافران هتل ایجاد می شود و این اتفاق به جذب افراد جدید جهت اقامت در هتل شما کمک میکند. بدون اینکه هزینه ای برای تبلیغات و بازاریابی پرداخت کرده باشید.
برای أخذ هر نوع مجوز گردشگری و موافقت اصولی و کاربری گردشگری و أخذ وام بانکی با مشاوران هتل توریستی در ارتباط باشید.
تماس با ما:
شماره تماس:
اینستاگرام:
hotel-touristi-iran
ایمیل:
ثبت دیدگاه