مجوز ساخت هتل در شمال | دریافت مجوز هر یک از فعالیت های شغلی، در کشور ما، نظیر مجوز تاسیس هتل، مستلزم دارا بودن شرایط آن مجوز می باشد. متقاضیان دریافت مجوز هتل و مهمانپذیر نیز لازم است تا دارای شرایط قانونی مقرر بوده و با نحوه دریافت مجوز هتل و مهمانپذیر و شرایط تاسیس آن، آشنا باشند.
در هر شهری به خصوص شهرهایی که هر روز پذیرای مسافران زیادی است؛ وجود حداقل یک هتل، هتل آپارتمان یا اقامتگاه موقت ضروری به نظر می رسد. البته معمولا در شهرهایی که از اماکن گردشگری و توریستی محسوب می شوند؛ این نیاز بیش از سایر شهرها احساس می شود.
طراحی هتل بهعنوان یکی از حرفههای مهم در کلیه نقاط دنیا، موردتوجه دستاندرکاران این رشته قرارگرفته است. طراحی نمای بیرونی هتل، طراحی نمای داخلی هتل، طراحی لابی لوکس، نورپردازی، میزان آرامش و آسایش برای مخاطب، طراحی اتاقهای لوکس، تقسیمبندی فضاها، استفاده از عناصر طبیعت و فضای سبز، دکوراسیون، چگونگی سبک هارمونی و غیره، از نکات مهم در طراحی هتل بهحساب میآیند که نباید از دید طراح و سرمایهگذار در این زمینه، پنهان بماند. هر یک از این موارد بایستی در احداث و اجرای انواع هتل رعایت شود.
از اینگونه شهرها و مناطق دیدنی در کشور ما کم نیست. بنابراین احداث هتل در شهرهایی که مسافر فراوانی دارند؛ یک روش کسب درآمد عالی به نظر می رسد.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در خصوص اخذ مجوز تاسیس هتل، مهانپذیر، مرکز اقامتی جوانان یا پانسیون، تفرجگاه یا اردوگاه گردشگری، دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، مناطق نمونه گردشگری، هرگونه اقامتگاه که به آنها تاسیسات گردشگری گفته میشود؛ باید از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدام به اخذ مجوز نماید.
پس از اخذ جواز تاسیس هتل به متقاضی حقیقی یا حقوقی یک مهلت ۶ ماهه داده می شود که نقشه های معماری هتل را برا اساس ضوابط سازمان میراث فرهنگی تهیه کند. نقشه های مذکور در پس از بررسی و تصویب ابلاغ خواهند شد.
پس از تصویب نقشه ها توسط سازمان این موضوع به شهرداری یا بخشداری جهت موافقت با ساخت هتل ابلاغ می شود؛ در صورت تایید متقاضی می تواند جهت اخذ پروانه ساختمان و مجوز ساخت نیز اقدام کند.
در این مرحله یعنی پس اخذ مجوز تاسیس هتل شخص دارنده موافقت نامه اصولی یا جواز تاسیس، قادر است؛ جهت اخذ تسهیلات بانکی نیز اقدام کند. البته همانطور که گفته شد؛ این امر پس از صدور مجوز، تایید نقشه های معماری و تامین حداقل ۲۰ درصد از سهم آورده می باشد. منظور از سهم آورده سرمایه گذاری شخصی خود متقاضی پیش از درخواست جهت دریافت تسهیلات است.
لازم به ذکر است که این تسهیلات به کلیه طرح های تاسیسات گردشگری که در بخش توسعه، احداث، تجهیز، مرمت و بازسازی طرح ها صورت می گیرد. اعتبار این تسهیلات در اثر عقد قرارداد سازمان میراث فرهنگی با بانک های عامل تامین خواهد شد.
به طور کلی هزینه ساخت هر متر مربع هتل به زمین، نوع سازه، تعداد طبقات، تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، کیفیت مصالح، تعداد ستارههای هتل و … بستگی دارد. به طور کلی هزینه ساخت هتلهای ۴ تا ۵ ستاره در کلان شهرها به ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان میرسد و در شهرهای کوچک در حدود کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان است. معمولاً نیمی از این مبلغ سرمایه اولیه است و باقی آن نیز با حمایتهای دولت از هتلداران و سرمایه داران به صورت تخصیص وامهای کم بهره تأمین زمین برای ساخت هتل میشود.
hotel-touristi-iran