هزینه ساخت هر متر مربع هتل چقدر است؟
هزینه ساخت هر متر مربع هتل مانند هزینه ساخت مسکن بستگی زیادی به قیمت زمینی دارد که هتل در آن ساخته میشود. از آنجایی که هتلها مساحت زیادی طلب میکنند و معمولاً باید در مناطق استراتژیک شهر باشد. لذا هزینه خرید زمین آن بسیار بالا خواهد بود و سرمایهگذاران آن باید توانایی مالی بالایی داشته باشند.
هتل توریستی ایران
نوع گردشگر و هزینه ساخت هتل
به طور کلی دو دسته گردشگر به ایران وارد میشود. یک دسته گردشگرانی هستند که به منظور سیاحت و دیدن از جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی وارد ایران میشوند. این دسته از گردشگران به دنبال هتلهای درون شهرها، متلهای خارج شهر (درون جنگل، کنار ساحل، کوهستانی و بیابانی)، اقامتگاههای بوم گردی و هتلها و رستورانهای بین راهی هستند. دسته دیگر گردشگرانی به قصد مراجعه به مراکز درمانی وارد ایران میشوند و معمولاً اقامت نزدیک محل مراکز درمانی را انتخاب میکنند که شامل هتلها، هتل آپارتمانها، مسافرخانهها و مهمانپذیرهای درون شهرها است. برای دانستن هزینه ساخت هر متر مربع هتل باید در ابتدا مقصد مسافرانی که قرار است در آن اقامت داشته باشند را مشخص کنید. گردشگران حوزه سلامت تنها به برخورداری از امکانات رفاهی اهمیت میدهند ولی گردشگرانی که به قصد سیاحت و گردش سفر بعضاً به دنبال هتلهایی با امکانات لاکچری و تجملی هستند.
چه میزان گردشگر وارد ایران میشود؟
طبق آمار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال ۱۳۹۶ تعداد ۲٫۱۵۹٫۸۸۲ نفر گردشگر بینالمللی به کشور وارد شدهاند. درست است این روند با از سرگیری تحریمها بسیار کاهش پیدا کرده است ولی صنعت گردشگری ایران با توجه به چهار فصل بودن کشور، جاذبههای تاریخی و طبیعی خارق العاده پیشبینیها مثبتی در رابطه با احداث هتل میتوان انجام داد.
از طرفی هم ارز آوری گردشگران بخش سلامت بسیار زیاد است و به ۳ تا ۵ هزار دلار به ازای هر گردشگر میرسد و با توجه به اینکه این گردشگران مدت اقامت طولانیتری نیز دارند، سود حاصل از ساخت هتل به منظور اقامت و رفاه حال این دست گردشگران بسیار بالا میباشد.
چه شهرهایی برای ساخت هتل مناسب هستند؟
مسئله اصلی برای ورود به صنعت گردشگری و هتلداری، انتخاب منطقه آن است. پاسخ این سؤال در شرایطی که کشور ایران دارد بسیار آسان است. در مناطقی باید به ساخت هتل اقدام شود که گردشگر زیاد است ولی هتلی برای اقامت وجود ندارد یا کم است. اصفهان، شیراز، مشهد، تهران، مازندران ، رشت و از جمله شهرهایی هستند که ورود گردشگر چه خارجی و چه ایرانی در آنها زیاد است و اقامت چندین روز در آنها صورت میگیرد. در این بین شهرهایی هستند که کمتر مسافران اقامتی دارند و بیشتر نقش راه مواصلاتی را بی شهرها بازی میکنند. احداث متل و رستورانهای سر راهی برای این گونه شهرها بسیار مناسبتر است.
هزینه ساخت هتل در کدام شهرها کمتر است؟
به طبع هزینه ساخت هر متر مربع هتل تا میزان زیادی به قیمت زمین آن بستگی دارد. هزینه زمین در شهری مانند تهران بسیار بالا است و در شهرهایی که مسافر پذیر هستند مانند مازندران، مشهد، اصفهان، شیراز و … کمی پایینتر است. از طرفی در شهرهای بزرگ که قیمت زمین زیاد است میتوان با خرید زمینهای حاشیه شهر، اقدام به ساخت هتل کرد ولی این امر را باید در نظر داشت که با خرید زمین ارزانتر میتوان هتل بزرگتری ساخت ولی هتل بزرگی که بسیاری از اتاقهای آن خال میماند، ضرر محسوب میشود. داشتن هتل کوچکتر که در منطقهای استراتژیک واقع است مسلماً مسافر بیشتری خواهد داشت. لذا در انتخاب خود کوشا باشید.
یک هتل استاندارد دارای چه ویژگیهایی است؟
هتلها اصولاً باید حداقل دارای یک طبقه زیر همکف و چند طبقه روی همکف داشته باشند. طبقه زیر همکف معمولاً به رستوران، فست فود، لاندری، تأسیسات و انباری اختصاص پیدا میکند.
طبقه همکف نیز باید شامل لابی، کافی شاپ، نمازخانه مردانه و زنانه، سرویس بهداشتی، بخش اداری، اتاق استراحت و رختکن کارمندان، سالن آمفی تئاتر، اجتماعات، سالن ورزشی و … باشد. طبقههای بالای هم کف نیز به اتاقهای مختلف مخصوص اقامت مسافران را در بر دارد. در طبقه پشت بام نیز در هتلهای ۵ ستاره به بالا به ساخت روف گاردن، استخر، کافی شاپ و … اختصاص پیدا میکند.
هر اتاق هتل دارای چه ویژگیهایی است و چه نامیده میشود؟
اتاق یک نفره (Single) دارای یک تخت است که ابعاد و امکانات آن به تعداد ستارههای هتل بستگی دارد.
اتاق دو نفره توین یا دابل (Double یا Twin) نامیده میشود. دابل به اتاق دارای یک تخت دو نفره و توین به اتاق دارای دو تخت یک نفره مجزا گفته میشود.
اتاق سه نفره (Triple) به اتاقی گفته میشود که یا دارای سه تخت تک نفره، یک تخت تک نفره و یک تخت دونفره است.
سوئیت (Suite) نیز به اتاقی گفته میشود که قسمت جلوی آن مختص پذیرایی و پشت آن اتاق خواب است.
آپارتمان (Apartment) هم عبارت است از یک هال و پذیرایی با یک، دو و یا سه اتاق خواب که هر کدام دارای دو تخت است.
مشاوره ساخت هتل در مازندران
استودیو (Studio) به اتاقهایی گفته میشود مبلمان آنها به شکل تخت خواب شو هستند و در نگاه اول به شکل پذیرایی هستند و با تغییر مبلمان به شکل اتاق خواب در میآیند.
اتاقهای تودرتو یا کانتکتد روم (Connected Room) به دو اتاق تودرتو میگویند، هر دو اتاق به راهرو اصلی هتل راه دارد و هر کدام به تنهایی یک اتاق کامل است و با یک در به یکدیگر راه دارند.
کابانا (Cabana) اتاقی است که در طبقه هم کف واقع شده است و پنجره آن به محوطهای باز میشود که متصل به استخر شناست.
فیستا سوئیت (Fiesta Suite) این نوع سوئیتها معمولاً برای استراحت بعد عروسی است. در کشورهای دیگر مراسم عروسی در هتل برگذار میشود و تمامی مهمانان برای یک شب در هتل اقامت دارند و سوئیت فیستا مخصوص عروس و داماد است.
مراحل و مدراک لازم جهت اخذ مجوز ساخت هتل:
برای اخذ مجوز ساخت هتل باید در ابتدا به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراجعه کرد. طبق آیین نامه مصوب این اداره حداقل متراژ زمین جهت احداث هتل ۴۰۰ متر مربع، هتل آپارتمان ۳۰۰ متر مربع، سفره خانه سنتی ۳۰۰ متر مربع و مجموعههای گردشگری ۵۰۰۰ متر مربع است. برای اخذ مجوز ساخت هتل باید توان مالی مناسب داشته باشید و توانایی اثبات آن را نیز داشته باشید. علاوه بر این عرصه و زمین مورد نیاز جهت ساخت هتل را داشته باشید و در نهایت هم طرحی توجیه پذیر و مناسب جهت ایده ساخت هتل ارائه دهید. زمان مورد نیاز برای صدور مجوز ساخت هتل ۳۰ روز است، طبقه آن غیر صنفی محسوب میشود و دریافت کننده مجوز آن میتوانند اشخاص حقیقی و حقوقی باشند.
مشاوره ساخت هتل در مازندران
شرایط صدور مجوز کداماند؟
۱- توجیه پذیر بودن طرح گردشگری با توجه به موقعیت مکان مورد نظر برای اجرای طرح
۲- شاخصهای اهلیت سرمایه گذار (شامل توان مالی مجری، توانایی تأمین وثیقه، ارائه گواهی عدم بدهی غیر جاری به سیستم بانکی از مراجع ذیصلاح (بانک مرکزی و سایر بانکها)).
۳- پاسخ مثبت استعلام سازمانهای ذیربط در خصوص احداث تأسیسات گردشگری
۴- نحوه تأمین مالی (شخصی یا بانکی و …) مشخص باشد.
هزینه ساخت هر متر مربع هتل به چه عواملی بستگی دارد؟
به طور کلی هزینه ساخت هر متر مربع هتل به زمین، نوع سازه، تعداد طبقات، تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، کیفیت مصالح، تعداد ستارههای هتل و … بستگی دارد. به طور کلی هزینه ساخت هتلهای ۴ تا ۵ ستاره در کلان شهرها به ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان میرسد و در شهرهای کوچک در حدود کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان است. معمولاً نیمی از این مبلغ سرمایه اولیه است و باقی آن نیز با حمایتهای دولت از هتلداران و سرمایه داران به صورت تخصیص وامهای کم بهره تأمین میشود.
ضوابط ساخت و تجهیز هتل
هتلها از امکانات اقامتی و گردشگری شهرها به حساب میآیند و بیشتر مورد استفادهٔ مسافران و گردشگران قرار میگیرند. هتلها دارای تعداد زیادی اتاق هستند که گاه به چند صد اتاق میرسد. علاوه بر اتاقها و سوئیتهای اقامتی، هتلها دارای امکانات جانبی گوناگونی هستند. رستوران، استخر شنا، کافی شاپ و سالن اجتماعات نمونههایی از امکانات هتلها هستند. معمولاً مشتریان هتل در اتاقها و سوئیتهایی که دارای تخت خواب، توالت و حمام مجزا هستند ساکن میشوند. اتاقهای یک تخته و دوتخته مشتریان بیشتری دارند.
حداقل شرایط لازم براي استاندارد هتلها
حداقل شرایط لازم براي درجه بندي یک هتل در یکی از سطوح درجات، دارا بودن سطحی از خدمات و تسهیلات است که میبایست در آن واحد به میهمانان عرضه شود.
هتل توریستی ایران
هتلها در این دستورالعمل در پنج سطح به شرح زیر درجه بندي میشوند.
یک ستاره، دو ستاره، سه ستاره، چهار ستاره و پنج
حداقل شرایط لازم براي هر یک از هتلها
۱- رعایت حداقل سطح کیفی در قسمتهاي مختلف واحد
۲- یک هتل معمولاً حداقل ۸ اتاق خواب را داراست.
۳-%۷۵ اتاق خوابها با حمام یا تسهیلات خصوصی هستند.
۴- وجود محلی براي صبحانه خوري که متناسب با ظرفیت هتل طراحی شده باشد.
۵-وجود سیستم سرمایش و گرمایش قابل کنترل در اتاق خوابها
ساخت و راه اندازی هتل
استاندارد هتل این نکته بسیار حائز اهمیت است که سرمایه گذار همینطور که حجم بسیار زیادی از سرمایه خود را صرف ساخت و راه اندازی هتل مینماید، برای موفقیت مجموعه خود، در بخشهای مدیریتی و منابع انسانی هم نیرو های کارآزموده و توانمند را به خدمت بگیرد تا با بکار گیری اصول صحیح مدیریتی به بازگشت سطح سرمایه و استاندارد هتل سود مجموعه خود کمک نماید.
انواع زیر ساختها و پیش نیازهای بخشهای مختلف:
-پیش از اقدام به ساختن هتل استاندارد باید تمام زیر ساختها و پیش نیازهای بخشهای مختلف بصورت ریز به ریز تعریف و طراحی گردند و بصورت کاملاً اصولی و کارشناسی عمل شود.
-در ابتدای برنامه ریزی جهت افتتاح هتل سازی تمام پیش بینیها باید انجام شده باشد استاندارد هتل، نقشه کامل بخشهای مختلف هتل بهمراه لیست تجهیزات و ادوات آنها و جانمایی تجهیزات در این نقشهها باید از قبل انجام پذیرد، تا با برنامه ریزی صحیح و اصولی همه چیز در جای خود قرار گیرد.
-سازه هتل سازی، سازه ای نیست که یک سرمایه گذار بخواهد پس از چند سال نوع متریال و مصالح مصرفی در آن را تغییر بدهد و از طرفی، هم نما و زیبایی یک هتل و هم کیفیت و استقامت مصالح هتل در قدم اول بسیار مهم و حائز اهمیت هستند.
هتل توریستی ایران
-به همین منظور سرمایه گذار و تیم اجرایی مهندسین سازه در هتل سازی باید از مقاومترین و شیکترین نوع مصالح و متریال و در عین حال خوش نقشه ترین پلان برای ساختمان هتل، اتاقها و سایر قسمتها استفاده نمایند، تا الگوهای دیداری و جذابیتهای هتل تامین گردد.
-در ساخت، تجهیز و راه اندازی هتل باید تمام الگوها به نحو احسن رعایت و اجرا گردند، از مهمترین این الگوها باید از الگوهای دیداری و زیبایی شناسی و خدماتی و رفاهی نام ببریم.
-از دیگر الگوهای بسیار مهم که باعث منحصر بفرد شدن هتل سازی میگردد، رعایت الگوهای حرفهای و استانداردهای هتلداری میباشد، گزینش پرسنل کارآزموده بخصوص مدیریت کارآمد و نکاتی همچون انتخاب ظروف، لباسهای شکیل و زیبا و … بسیار مهم و تاثیر گذارند.
مشاوره ساخت هتل در مازندران
ثبت دیدگاه