۰ تا ۱۰۰ ساخت اقامتگاه بومگردی | اقامتگاههای بوم گردی، اقامتگاههایی هستند که در محیطهای طبیعی و بومی با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیست محیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه تاسیس میشوند. و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی و توجه به تنوع اقلیم، زمینه حضور گردشگران را با کیفیتی قابل قبول و تعریف شده فراهم میکنند.
این مطلب مناسب افرادی است که قصد ساخت اقامتگاه بوم گردی دارند و میخواهند با شرح مشخصات و ضوابط ساخت، بهره برداری و درجه بندی این اقامتگاهها آشنا شوند.
۰ تا ۱۰۰ ساخت اقامتگاه بومگردی
هدف از ساخت و توسعه اقامتگاه بوم گردی
هدف از برپایی اقامتگاههای بوم گردی احترام به قوانین زیست محیطی، حفظ و پاسداشت فرهنگ سنتی و بومی، حفاظت از بافت سنتی روستا، افزایش محصولات گردشگری، تعامل با جامعه محلی و… میباشد. در واقع میتوان گفت اقامتگاههای بوم گردی، نوع جدیدی از جاذبههای گردشگری هستند.
مزایای احداث اقامتگاه بوم گردی
بیش از نیمی از افراد به اقامتگاههای سنتی، بیشتر از اقامتگاههای مدرن مثل هتل، علاقه و تمایل نشان میدهند. طبیعتی که در کنار اقامتگاههای بومگردی مشاهده میشود، عاملی برای جذب مسافرین میباشد. به دنبال این موضوع با احداث اقامتگاه بوم گردی، مزایای بیشتری را دریافت خواهید کرد. مزایایی مانند:
برای تاسیس هتل نیاز به سرمایه کلان و هزینه بالا است. اما اقامتگاه بومگردی، نیازمند سرمایه خیلی کمتری است.
با احداث این اقامتگاه، میتوانید نقشی موثر در کاهش هزینه مسافرین داشته باشید. چرا که آنها مجبور نیستند هزینه زیادی را بابت اقامت چند روزه صرف کنند. با این وجود به اقامتگاه، بیشتر جذب خواهند شد.
با این کار، طعم عالی غذاهای محلی را به مسافرین خواهید چشاند. غذاهایی که نظیر آنها در هیچ رستورانی یافت نمیشود. با این کار، درآمد بالاتری هم کسب خواهید کرد.
حتی میتوانید صنایع دستی را هم به مسافرین معرفی کرده و از طریق فروش آنها، درآمد مازاد به دست آورید.
هتل توریستی ایران
فرایند صدور مجوز ساخت اقامتگاه بوم گردی
صفر تا صد صدور مجوز ساخت اقامتگاه بوم گردی در چند مرحله انجام میشود. در گام نخست متقاضی باید درخواست کسب مجوز اقامتگاه بوم گردی را به همراه مدارک به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ارائه دهد و موافقت اصولی را از کمیسیون بوم گردی این اداره دریافت کند. متقاضیان در برخی استانها میتوانند درخواست خود را برای کسب مجوز اقامتگاه بوم گردی به صورت اینترنتی و از طریق سامانه خدمات الکترونیک وزارت میراث فرهنگی به نشانی myst.mcth.ir ثبت کنند.
در این مرحله کارشناس طبیعت گردی از محل واحد بازدید میکند و اگر موضوع تایید شد، موافقت اولیه ساخت اقامتگاه بوم گردی صادر میشود. دقت داشته باشید هنوز به مرحله گرفتن موافقت اصولی نرسیدهایم. در مرحله بعد از گرفتن موافقت اولیه، موضوع در کمیته فنی استان با گرفتن عکس و فیلم و تسلیم مدارک مربوط مطرح میشود.
هتل توریستی ایران
صدور مجوز اقامتگاه بوم گردی نیاز به تاییدیههای مختلف دارد. موافقت اولیه با مجوز اقامتگاه بوم گردی با کمیته فنی استان است.
در این مرحله اگر موضوع به تایید کمیته فنی برسد، موافقت اصولی صادر میشود. گام بعدی این است که متقاضی از ادارات مرتبط مثل سازمان آتشنشانی، کارشناسان بهداشت و… براساس نقشه ساختمان و محیط ساخت اقامتگاه تاییدیه دریافت کند و آزمایشهای «عدم سوء پیشینه» و «عدم اعتیاد» را با موفقیت پشت سر بگذارد. چنانچه مدارک تایید شدند و صلاحیتها و تاییدها صادر شد، کار پیش میرود.
در مرحله بعد نقشهها و تاییدها مجددا در کمیتهای به نام کمیته فنی سرمایهگذاری با حضور کارشناس طبیعت گردی مطرح میشود و اگر تاییدیه صادر شد، کار تمام است. منتها متقاضی پس از دریافت موافقت اصولی تا شش ماه فرصت دارد مجوز ساخت دریافت کند. برای اقدام کردن جهت دریافت مجوز بهرهبرداری، متقاضی باید نقشه، کروکی و طرح توجیحی اقامتگاه بوم گردی خود را ارائه کند. اداره میراث فرهنگی نیز نقشهها را به مراجع ذیربط برای صدور پروانه بهرهبرداری میبرد و اگر تاییدیهها صادر شدند، مجوز اجرای عملیات ساخت براساس برنامه زمانبندی صادر میشود.
مراحل گرفتن پروانه بهرهبرداری اقامتگاه بوم گردی
پس از اینکه اداره میراث فرهنگی نامه اتمام عملیات ساختمانی از طرف متقاضی را دریافت کرد موضوع از سوی معاونت گردشگری استان باید بررسی و به تائید نهایی برسد. تنها پس از این مرحله است که پروانه بهره برداری موقت شش ماهه متناسب با درجه درخواستی برای واحدهای اقامتگاه بوم گردی صادر میشود. صدور پروانه بهرهبرداری سه ساله نیز طبق شیوه نامه وابسته به انجام فرایند استاندارسازی و تشکیل کمیسیون درجهبندی است.
شرایط اولیه دریافت مجوز اقامتگاه بوم گردی
حداقلهای شرایط و مشخصات آن با استناد به دو « آییننامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجهبندی و نرخگذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر فعالیت آنها »، « دستورالعمل احداث و بهرهبرداری از اقامتگاههای بوم گردی » و نظرات و پیشنهادات فعالان و متخصصان حوزه بوم گردی تعیین شده است. که اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، و دفتر همکاری و توافقهای ملی گردشگری معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی آن را تهیه کرده و دیماه سال ۹۳ تصویب و ابلاغ شده است. در این تصویبنامه درباره مکان و موقعیت اقامتگاه بوم گردی گفته شده یک اقامتگاه بوم گردی باید در هر سطح و درجهای با معماری بومی و رعایت اصول زیست محیطی سازگار باشد و امکان اقامتی ایمن را برای گردشگران فراهم کند.
۰ تا ۱۰۰ ساخت اقامتگاه بومگردی
هزینه ساخت اقامتگاه بوم گردی
یکی از فاکتورهای مهم و قابل تامل در ساخت اقامتگاه بوم گردی، هزینه ساخت این نوع اقامتگاه است. هزینه ساخت اقامتگاه بوم گردی، شامل هزینههای ثابت و هزینههای جاری میشود. منظور از هزینههای ثابت، هزینه ساخت اقامتگاه، تهیه لوازم و تجهیز است و هزینههای جاری، مربوط به حقوق کارکنان اقامتگاه، هزینه خرید محصولات و خدمات، هزینه انرژی و غیره میشود. یکی از راههای تخمین این هزینهها، تهیه طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی است. این طرح که یکی از مدارک مورد نیاز برای دریافت موافقت اصولی و مجوز ساخت اقامتگاه بوم گردی است، با تعیین همه فاکتورهای موردنیاز ساخت اقامتگاه و ارائه اطلاعات کامل و دقیق در مورد ریز فضاها و امکانات موجود، سرمایه اولیه برای تاسیس اقامتگاه بوم گردی را برآورد میکند.
علاوه بر این، اطلاعات موجود در طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی و برآورد هزینههای ساخت آن میتواند در فاز عملیاتی راه اندازی اقامتگاه، جذب سرمایهگذار و حتی دریافت وام بسیار مفید و کاربردی واقع شود. برخی از اطلاعاتی که باید در طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی مورد اشاره قرار گیرد، عبارتند از:
تعداد اتاقها و برآورد هزینه خرید تجهیزات اتاقها
۱- برآورد تجهیزات لازم برای راه اندازی اقامتگاه بوم گردی
۲- برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری
۳- برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
۴- برآورد هزینه تولید سالیانه
۵- برآورد هزینه قبل از بهرهبرداری
و…
چه امکاناتی را باید در اقامتگاه بوم گردی خود برای مسافران تهیه کنید؟
جالب است بدانید که طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه، یکی از دلایل محبوبیت و استقبال از اقامتگاههای بوم گردی و خانههای سنتی در شهرهای ایران، همگام بودن ذات این اماکن با خود طبیعت است! در واقع این خانهها بسته به این که در چه نوع آب و هوا و طبیعتی فرار گرفتهاند، ساخته شدهاند.
معمولا در این خانهها شما نمیتوانید هیچ تلویزیون و یا رسانه دیگری مانند رادیو پیدا کنید! در حقیقت بعضی از این خانه ها به صورتی دور افتاده هستند که نمی توانید در آنها حتی از اینترنت استفاده کنید. شاید برای شما جالب باشد که بدانید برخی از توریستهای داخلی و خارجی از عمد این نوع اقامتگاهها را انتخاب میکنند چرا که مدنظر دارند، این نوع اقامتگاهها می تواند به آنها در زمینه استفاده از تکنولوژی چند روزی را استراحت بدهد.
شاید با این توضیحات تصور کردید که با این موضوع باید از امکانات اولیه هم در اقامتگاه بوم گردی خود بکاهید! این موضوع اصلا درست نیست و شما به عنوان یک کارمند و یا مدیر در یک اقامتگاه یا هتل بوم گردی باید تمام تلاش خود را بکنید که امکانات اولیه مورد نیاز برای تمامی مسافرین به بهترین شکل فراهم باشد. این امکانات رفاهی باعث میشود که مسافرین حالت و احساس خوبی از این موضوع داشته باشند.
۰ تا ۱۰۰ ساخت اقامتگاه بومگردی
در هر شرایطی باید این موضوع را مدنظر قرار دهید که امکاناتی نظیر دستشویی، حمام، یخچال کوچک برای نگهداری مواد غذایی که باید در یک جای خنک نگهداری شوند و … باید در یک اقامتگاه وجود داشته باشند. شما نباید به این دلیل که میخواهید با طبیعت همخوانی داشته باشید، مسافران و توریستهای خود را که برای اقامت محل اقامت شما را انتخاب کردهاند را آزار دهید!
اگر کمی در مورد فرهنگ قدیمی کشورمان مطالعه کرده باشید، متوجه خواهید شد که فرهنگ ما ایرانیها بر این اساس است که بسیار مهمان نواز باشیم!
باتوجه به شرایط بهداشتی و ایده آلی که از نظر برخی سازمانهای بهداشتی لحاظ شده است، استفاده از مواد بهداشتی، ضدعفونی، کاورهای پلاستیکی و کاغذی یکبار مصرف و … هم باید مورد توجه قرار گیرد! آیا شما هم قادر هستید که مانند دیگر نیاکانمان، یک میزبان خوب باشید؟
ثبت دیدگاه